ماوس نوری چطور كار میكند؟
به نظر میرسد که دوران ماوسهای کامپیوتری چرخدار یا توپدار به پایان خود نزدیک میشود. آینده پیش روی ماوسهای نوری قرار دارد.
ماوس نوری توسط شركت Agilent Technologies معرفی شده و در اواخر سال 1999 عرضه شد. ماوس نوری عملا از یک دوربین ظریف استفاده میکند که 1500 عکس در هر ثانیه میگیرد. این ماوس میتواند تقریبا روی هر سطحی کار کند. این ماوس دارای یک دیود نورانی قرمز (LED) است که نور را به سطح کار تابانده و این نور بین سطح کار و یک سنسور CMOS نوسان میکند.
سنسور CMOS، هر تصویر دریافتی را به یک پردازشگر دیجیتالی DSP میفرستد تا تحلیل شود. DSP با سرعت 18میلیون دستور در ثانیه قادر است الگوهای داخل تصویر را دیده و تشخیص بدهد که این الگوها چگونه حرکت میکنند و فرق هر تصویر با تصویر قبلی چیست. سپس بر اساس تغییر الگو در یک سلسله تصویر، DSP تشخیص میدهد که ماوس چقدر و چطور حرکت کرده و مختصات صحیح را به کامپیوتر ارسال میکند. سپس کامپیوتر با توجه به این مختصات دریافتی، نشانگر ماوس (Cursor) را روی صفحه حرکت میدهد.
این عمل، صدها بار در ثانیه انجام میشود تا حرکتی نرم و یکنواخت برای نشانگر ماوس ایجاد کند. موس نوری مزیت های بسیاری نسبت به نوع گلوله ای آن دارد.
- این ماوس قطعه متحرک ندارد پس احتمال خرابی آن کمتر است.
- راهی وجود ندارد که غبار داخل ماوس شود و سنسورهای ردگیر را با مشکل مواجه کند.
- افزایش رزولوشن ردگیری که به معنای حرکتی نرمتر است.
- این ماوس نیاز به سطح خاصی مانند ماوس پد ندارند. اما مواظب باشید که نور این نوع ماوس کمی سطوح چوبی میزتان را میفرساید.
نکته: برخی از ماوسهای نوری ممکن است بر روی سطح شیشهای، آینه و سایر سطوحی که صاف و یکدست که نور را منعکس میکنند، به درستی کار نکنند.
منبع: دنیای دیجیتال
:: موضوعات مرتبط:
کامپیوتر ,
کامپیوتر سوم فنی حرفه ای ,
کامپیوتر دوم فنی حرفه ای ,
سخت افزار ,
سیستم عامل ,
مبانی رایانه ,
,
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5